Gallup: Kaasulla valmistuu leipää ja asfalttia

13.12.2016 | Gasetti 3/2016

Hyvä saatavuus, vaivaton käytettävyys ja pieni huoltotarve saavat yhä useamman toimialan päätymään kaasuun.

Petri Järvensivu

Toimitusjohtaja, NCC Industry Oy

Valitsimme Lahden uudelle asfalttitehtaalle maakaasun ensisijaisesti sen takia, että kaasulinja oli kerrankin otollisesti lähellä tarjolla. Useimmiten asemamme sijaitsevat etäällä kaasuverkosta, ja nyt halusimme tilaisuuden tullen saada kokemuksia kaasusta. Maakaasu on käyttöaineena huoleton ja palamiskaasut ovat puhtaita, mikä näkyy laitoksen vähäisenä huoltotarpeena esimerkiksi suodatinlaitteiston osalta. Tähänastiset käyttökokemuksemme ovat positiivisia, ja olemme tyytyväisiä tekemäämme valintaan.

 

Heikki Lankoski

Toimitusjohtaja, Ullan Pakari 

Olin kuullut kollegoilta, että maakaasu palaa puhtaasti eikä aiheuta häiriöitä polttimiin. Biokaasu on tulevaisuuden omavaraista energiaa, ja asiakkaat arvostavat yhä enemmän ympäristönäkökohtia tuotteiden valinnassa. Vaa’assa painoi monta positiivista tekijää, ja kaasu oli lopulta helppo ja huoleton valinta uuden leipomomme energialähteeksi. Luotan myös kaasun huoltovarmuuteen ja riittävyyteen, joko maa- tai biokaasuna. Riihi­mäellä kaasua oli lähellä saatavilla. Se oli yksi syy leipomon paikan valintaan.

 

Mikko Järvinen

Tekninen johtaja, Autotalo Laakkonen Oy / Veljekset Laakkonen Oy

Meillä on käytössä useampi kaasukäyttöinen maalauskammio. Helsingissä olemme liittyneet maakaasuverkkoon, Hämeenlinnassa ja Joensuussa kaasu on varastoitu säiliöön. Kaasulla maalauskammion lämmönsäätely on nopeaa, ja kaasulla lämmitys on taloudellisempaa kuin öljyllä. Kaasun puhtaus ja laitteiden pieni huoltotarve olivat muita painavia tekijöitä valintaa tehdessä. Kaasu on varmatoiminen ja luotettava polttoaine, siksi valitsimme sen. Suoraan putkesta otettuna kaasun käyttö on lisäksi todella vaivatonta.

Jaa

Pääkirjoitus

Jouni Haikarainen

Gasumlainen

Anna Paronen
Trude Ravndal
Ville Pesonen
Antti Kahilakoski
TwitterFacebookLINKEDINRSS
Gasum Oy
PL 21
02151 Espoo
Puh. 020 4471
www.gasum.fi